Katram ir zināma aizsērējumu problēma: nepatīkama smaka, lēna ūdens aizplūšana un, sliktākajā gadījumā, pat plūdi. Daudzi uzskata, ka no tā izvairīties nav iespējams — jo agrāk vai vēlāk caurules tāpat aizsērēs.
Taču profesionāli santehniķi zina noslēpumu: vienkārša profilakse var pasargāt jūs no aizsērējumiem uz daudziem gadiem. Un tam nepieciešama tikai viena pile!
No kurienes vispār rodas aizsērējumi?
Taukaini nosēdumi. Ēdienu, eļļas un tauku atliekas pakāpeniski nosēžas uz cauruļu sienām.
Mati. Vannas istabās mati, sajaucoties ar ziepēm un netīrumiem, veido blīvus kamolus.
Kā es marinēju šašliku, lai tas būtu mīksts un sulīgs – jau pēc 40 minūtēm varu cept
Sīki gruži. Atkritumu, smilšu un zemes daļiņas var radīt nosprostojumus.
Montāžas kļūdas. Pārāk mazs cauruļu slīpums vai nepareizi savienojumi palēnina ūdens aizplūšanu, radot nosacījumus netīrumu nosēdumiem.
Klasiskās aizsērējumu apkarošanas metodes — troses, gumijas sūkņi, ķīmija — palīdz tikai uz laiku un neiznīcina galveno problēmu: netīrumu uzkrāšanos.
Santehniķu noslēpums: brīnumainā pile
Īstie meistari zina vienu efektīvu profilakses metodi: īpašu šķīdumu uz fermentu bāzes. Un nemaz nav jāpērk dārgi līdzekļi — to var viegli pagatavot mājās par niecīgu samaksu!
Kā tas darbojas:
Fermenti sašķeļ organiskās vielas – taukus, ēdiena atliekas, matus. Dabīgie komponenti nebojā caurules (atšķirībā no ķimikālijām). Regulāra lietošana novērš nosēdumu veidošanos uz cauruļu sienām.
Kas ir šī “brīnuma pile”? Tā ir fermentu šķīduma maisījums, kur pamatā ir enzīmi un dabīgas skābes. Vienkāršākā recepte:
Sastāvdaļas:
1 glāze silta ūdens
1 ēdamkarote dzeramās sodas
1 ēdamkarote cukura
Ko vēsta maģiskie pulksteņa laiki – 11:11, 22:22 un citas simboliskas sakritības
1 tējkarote sausā rauga
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Tikai nesen sapratu, ka gadiem esmu cepusi olas nepareizi – 3 triki visu mainījaby Rinalds Bergmanis
- Kā pasargāt augus no ārkārtēja karstuma – noderīgi padomi dārzniekiemby Anete Vītola
- Atklāju noslēpumu – kā vāru vistas zupu “Rižiks”, lai nūdeles neuzbriest un zupa ilgi stāv ledusskapīby Rinalds Bergmanis